Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Horton Plains National Park. Rejser til Sri Lanka.jpg

Spændende vandreture omkring Ella

Hvis I har mod på en vandretur, er der flere flotte muligheder.

Ella Rock

Turen bringer jer blandt andet gennem store te-plantager, og den sidste del af turen mod toppen af Ella Rock er ret stejl, så I skal være godt gående for at begive jer på denne tur. Der er til gengæld en fantastisk udsigt fra toppen. Turen tager omkring 4-5 timer. Husk mad, vand og godt fodtøj - og hold øje med vejret. Hvis det regner, kan ruten være glat.

Ella Rock. Rejser til Sri Lanka.jpg

Little Adams Peak

En anden mulig vandretur går mod Little Adams Peak. Blandt turister er dette en populær vandrerute. Den er forholdsvis let og godt afmærket med skilte. Turen tager typisk 2-3 timer, og fra toppen er der en flot udsigt udover området og de høje, grønne bakker.

Little Adams Peak. Rejser til Sri Lanka.jpg

Horton Plains National Park

Endnu et alternativ er en udflugt til Horton Plains National Park, der er opkaldt efter den britiske Guvernør, Sir Robert Horton. Det er en køretur der tager ca 2-2,5 time hver vej. Tag tidligt afsted, da området ofte bliver indhyllet i tåge op ad formiddagen. En udflugt til Horton Plains skal I selv arrangere lokalt - det er altså ikke noget, vi kan arrangere for jer. Det koster et beløb at komme ind i parken, men det er det værd. Her venter et meget flot naturområde i cirka 2.000 meters højde med øde højslette, lav skov, søer og vandfald. Som den eneste nationalpark på Sri Lanka er der her mulighed for, at man kan gå rundt uden en guide.

Horton Plains National Park. Rejser til Sri Lanka.jpg

Udover parkens mange dyr og endemiske planter er det især de storslåede udsigter og Bakersvandfaldet, der tiltrækker sig opmærksomheden. Hvis I ikke plages af højdeskræk, så mærk suset på kanten af ”Verdens Ende”, når I lader blikket følge klippens 700 lodrette højdemeter ned i dybet. Eller hold jer til at nyde den ubeskrivelige udsigt mod Sri Lankas sydspids og det Indiske Ocean.

Bakers Fall. Horton Plains National Park. Rejser til Sri Lanka.jpg

Kirigalpotta og Totapolakanda

For de mere ambitiøse, er det muligt at vandre til toppen af Sri Lankas 2. og 3. højeste bjerge. Henholdsvis Kirigalpota (2.400 meter) og Totapolakanda (2.360 meter). Men dette kræver en god guide.

Kirigalpotta. Rejser til Sri Lanka.jpg