Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +

Vancouver Island - Campbell River

shutterstock_86926405.jpg

Canada er med rette berømt for sine spektakulære naturscenarier. Men mange af vore rejsende nærer også et inderligt ønske om at opleve dyrelivet. Den slags er naturligvis svært at garantere, men få steder i Canada har samme koncentration af fugle, vilde dyr og havpattedyr, som man ser det i dette område af Vancouver Island. Og det gør Campbell River til det oplagte udgangspunkt for de kommende dages vildmarks-eventyr.

Campbell River er en hyggelig provinsby med flere gode restauranter, en marina med masser af sejlbåde og en lang træmole, som er uhyre populær blandt de lokale, der både kommer her for at nyde udsigten, slå en sludder af med venner og bekendte, sidde på en bænk i solskinnet og så naturligvis for at fiske.

Udflugter fra Campbell River

Vi har kontakt til en dygtig lokal arrangør, der har specialiseret sig i ture med fokus på dyrelivet. Guiderne er dygtige og vidende, og på turene tillades kun et begrænset antal personer for at give deltagerne den bedst mulige oplevelse. Det er ikke billigt. Men til gengæld er det måske denne ene gang i livet, at man er lige netop her og har muligheden. Her kommer et par forslag:

Spækhugger Safari - Turen har en varighed på 7-8 timer inkl. frokost.

CAMPBELL RIVER - I farvandet ud for Campbell River er der mange spækhuggere. De opleves bedst fra en åben båd. Når motoren er slukket, og de kommer tæt på, kan man høre deres vejrtrækning, Check Point Travel

På denne heldagstur giver arrangøren garanti for, at I kommer til at se spækhuggere. Turen foregår i hurtigtgående zodiacs (åbne speedbåde) med faste sæder. Hvis det er en kølig dag, så får alle deltagerne noget der minder om skidragter, så man kan holde varmen og nyde turen. Det er en fantastisk oplevelse at sidde i den åbne speedbåd med udsigt til havet og de skovklædte øer og holme, mens man sammen med de andre deltagere og guiden spejder efter det første syn af den store, sorte rygfinne. I farvandet omkring Discovery Passage og Johnston Strait anslår man, at der er en bestand af spækhuggere på omkring 200 dyr.

Guiderne er særdeles stedkendte og har mange års erfaring med at spore og spotte de store havpattedyr. Når motorerne er slukket og båden ligger stille, er der helt tyst. Nogle gange er man så tæt på, at man kan høre spækhuggernes vejrtrækning, når de blåser. Og man overraskes over, hvor store de er. De store, voksne hanner kan blive mere end 9 meter og veje op til 8.000 – 9.000 kg. Hunnerne er ofte lidt mindre. De kan blive op til 6 meter og vejer typisk mellem 5.000 og 8.000 kg. Det kræver naturligvis et vist fødeindtag. Det anslås, at en voksen han spiser et sted mellem 250-300 kg laks om dagen. Udover spækhuggere er det ikke ualmindeligt, at man på denne tur også oplever ørne og søløver. 

Grizzly Encounter - Turen er en heldagstur inkl. frokost med en varighed på ca. 7 timer.

GRIZZLY - Mange drømmer om at få lov til at opleve den nordamerikanske kæmpebjørn, grizzlyen. Hvis den står på jeres ønskeliste, så overvej at tage med på bjørneturen fra Campbell River, Check Point Travel

På denne heldagstur kommer I tæt på et af verdens største rovdyr på land, Grizzlyen. Den nordamerikanske kæmpebjørn. Fra Campbell River sejler man i en lukket motorbåd til den isolerede floddal, Orford River Valley. Fra båden er der ikke langt til de specialbyggede udsigtsposter ved floden, hvor man har frit udsyn til de enorme bjørne, der kommer ned til floden for at fange laks, mens ungerne forsøger at gøre dem kunsten efter. Det er vigtigt, at de får spist så meget som overhovedet muligt i de korte sommermåneder, inden vinteren vender tilbage, og de går i hi. Man føler sig i den grad heldig, når man sidder der på første parket og kan betragte et af klodens mest imponerende landdyr på så tæt hold.

En Grizzly-han måler i snit 2 meter fra snude til hale og vejer et sted mellem 400 og 500 kg. Der er dog set hanner, som man anslår vejer omkring 650 kg. De største er næsten 3 meter, når de rejser sig på bagbenene. Hannerne er noget større end hunnerne, der til gengæld lever lidt længere. Når man ser bjørnenes størrelse, så virker det nærmest naturstridigt, at de på korte afstande kan nå op på næsten 50 km/t. På denne tur er der ligeledes gode chancer for at se nogle af de mange andre dyr, der er i området. 

Vancouver Island Wildlife - Turen er på ca. 4 timer og inkluderer lidt snacks og en forfriskning.

GRIZZLY ENCOUNTER - Tre unger i hælene på deres mor. Det er tid til en lektion i laksefiskeri, Check Point Travel

En rigtig fin halvdagstur der som regel byder på masser af dyreliv både til vands, på land og i luften. Turen foregår med båd, og de dygtige guider ved præcis, hvor de skal tage jer med hen, for at I kan få mest muligt ud af de kommende timer på vandet. I de tidlige sommermåneder ser man ofte sortbjørne på klipperne i vandkanten, hvor de er på jagt efter krabber. Den hvidhovedet havørn bygger enorme redder i træerne langs kysten, så den er tæt på spisekammeret. Den ses ofte i luften spejdende efter fisk, og til tider kan man opleve store flokke af marsvin, der jagter stimer af sild helt oppe i havoverfladen. Delfiner kan ses springende ved siden af båden, og søløver der soler sig på klipperne strækker hals for at se, hvem det er der nærmer sig. Det er en rigtig god tur, hvis man ikke har lyst til at være væk en hel dag, men gerne vil opleve områdets dyreliv. 

Vandretur og kanosejlads i Strathcona Provincial Park

shutterstock_484703473.jpg

I bil er der ikke langt fra Campbell River til Strathcona Provincial Park. Det største og ældste – og efter vores mening også det flotteste – naturområde på Vancouver Island. Midt i parken tårner Elk River Mountains sneklædte tinder sig op over de mægtige graner og danner en flot ramme for parkens vilde natur. I kan udforske parken som I lyster. Strathcona har et væld af vandrestier af forskellig længde og sværhedsgrad, så hvis I er til vandreture i smuk og uberørt natur, er dette stedet. En af ruterne fører til Della Falls, der med sine 440 meter regnes for Canadas højeste. Glem ikke at lægge vejen forbi Buttle Lake, hvor I kan tage en dukkert i den kølige sø eller tage på kanotur.

Ønsker I at høre mere om vores rejser til Canada, er I meget velkomne til at ringe til os på telefon 86 13 77 44. I kan også sende os en rejseforespørgsel og få et uforpligtende tilbud. 

Send rejseforespørgsel

GRIZZLY - Grizzly-bjørnen kan opleves flere steder i Canada. Her fanger den laks ved en flod udenfor Banff, Check Point Travel

21

dage
Canada - Den store naturrejse
 • Vancouver og sejltur gennem den canadiske skærgård
 • Ørne, bjørne, spækhuggere og hvaler på Vancouver Island
 • Vandreture i Whistler og vinmarker i Kelowna
 • Cykeltur ved Myra Canyon og kanosejlads i Revelstoke
 • Nationalparkerne Glacier, Yoho, Jasper og Banff
 • Inkl. fly, hoteller og billeje

Fra kr. 17.200

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Det-bedste-af-det-vestlige-Canada-desktop.jpg

16

dage
Det bedste af det vestlige Canada
 • Storbyoplevelser og gastronomi i charmerende Vancouver
 • Vinsmagning og vandreture langs Kettle Valley Rail Trail
 • Verdens smukkeste køretur ad Icefields Parkway
 • Bjørne og bjerggeder i Banff og Jasper National Park
 • Flotte landskaber omkring Lake Louise og Moraine Lake
 • Inkl. fly, hoteller og billeje

Fra kr. 14.350

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn