Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
STEMNING - Under palmerne går livet sin stille gang på Koh Kradan.

Hvorfor rejse til Sydthailand?

Sydthailand er noget helt specielt. Det kan alle, der har været der sikkert blive enige om. Men hvad er det lige, der gør netop det sydlige Thailand så tillokkende? Det forsøger vi at give et svar på her, hvor I kan læse om nogle af de ting, der i vores verden, gør det sydlige Thailand til et fantastisk rejsemål.     

Smukke palmestrande i uturistede Khanom

De vidunderlige badestrande er noget af det, der lokker turister til Sydthailand fra nær og fjern. Strandende er skønne på hver deres måde. En af de strande vi især vil fremhæve er den 9 kilometer lange Nadan-strand i Khanom, der ligger på Sydthailands østlige kyst ud mod Den Thailandske Golf. Og hvorfor vil vi så det? Jo, især fordi den ikke er overrendt af turister.

Denne del af Thailand er tyndt befolket, og turismen er ikke så udviklet som i andre dele af Thailand. Men stranden fejler bestemt ikke noget. Hvidt sand, grønne palmer og lækkert badevand gør det til en fremragende strand for både familier og par.

En bonus ved stranden her er, at der findes lyserøde delfiner i farvandet ud for kysten. Ja, I læste rigtigt - de er lyserøde. De er albinoer og har en særlig lyserød pigmentering. I kan være heldige at komme helt tæt på de lyserøde delfiner på en sejltur i bugten, hvor de holder til.   

Godt nok ligger Khanom på Sydthailands østkyst, der ikke er særligt turistet, men det betyder heldigvis ikke, at I ikke bor godt - for det gør I. Vi har en aftale med det fremragende Aava Resort & Spa, der er gennemført elegant og hyggeligt, og ligger helt ned til stranden. I bor der blandt andet på vores Badeferie i Khanom - Aava Resort

LYSERØDE DELFINER - Farvandet ud for Khanom er et af de få steder i verden, hvor man kan opleve lyserøde delfiner. Bestil turen i receptionen, Check Point Travel

Markedsbesøg, vandfald og dagstur til Koh Samui

Det kan godt være svært at løsrive sig fra stranden i Khanom - det har flere af os hos Check Point Travel erfaret. Men kan I få jer til det, er der flere spændende muligheder i området. I kan for eksempel mærke det autentiske lokale liv ved at tage på en markedstur. Hver onsdag og søndag morgen er der marked i Khanom - I kommer let derhen med bus fra hotellet - og når I er der, kan I gå på opdagelse mellem farvestrålende boder, der bugner med friske grøntsager og fisk, som de lokale bønder og fiskere er taget til markedet for at sælge.  

Er I på udkig efter en flot naturoplevelse, så er et besøg ved Samed Chun-vandfaldet noget for jer. Vandfaldet ligger på en bjergside over Nai Phret-området vest for Khanom-by, og herfra kan I nyde den flotte udsigt over Khanom-bugten mod øst. Her er også en lille, naturlig pool, hvor I kan tage en kølig dukkert.

Endelig er et besøg på tropeøen Koh Samui, der ligger i farvandet ud for Khanom, en spændende mulighed for en heldagsudflugt. Koh Samui er Thailands næststørste ø, efter Phuket, så her er masser af muligheder. Øen er særligt kendt for smukke strande, og dem kan I nyde. Lamai-stranden er særligt berømt, og her kan I slappe af i sandet, tage en dukkert og få jer en god frokost ved en af de hyggelige restauranter i skyggen.      

I kan også tage på en rejse, der kombinerer Khanom og Koh Samui, så I har god tid begge steder.

Jungleeventyr i Khao Sok

Sydthailand er mere end strande og lækkert badevand. I Khao Sok National Park findes nemlig noget af verdens ældste regnskov, der gemmer på fantastisk dyreliv og store oplevelser.

I kan besøge Khao Sok-nationalparken på for eksempel vores rejse til Bangkok, Khao Sok og Khao Lak, hvor I får en helt unik oplevelse ved at bo i luksustelte hos prisbelønnede Elephant Hills.      

ELEPHANT HILLS - Under jeres ophold i junglelejren kommer i tæt på elefanterne. Elephant Hills gør en stor indsats for skovens kæmper og er på den baggrund blevet indstillet til en pris af National Geographic, Check Point Travel

Elefanter, junglevandring og kanosejlads

I Khao Sok får I naturoplevelser ud over det sædvanlige. I kommer blandt andet helt tæt på en gruppe elefanter, som bliver passet efter alle kunstens regler. Flere af elefanterne er blevet redet til et bedre liv fra at være arbejdskraft i blandt andet træfældningsindustrien. Hos Elephant Hills i Khao Sok-nationalparken har de vundet talrige priser for deres arbejde med elefanterne, der stortrives og bliver vist frem for turister på en god måde, så dyrene ikke lider overlast. For eksempel er det ikke muligt at komme til at ride på elefanterne - til gengæld elsker de at blive vasket og skrubbet med skallen fra en kokosnød. Dette er blandt en stor oplevelse for børn.  

Foruden elefanter, lever der et hav af eksotiske dyr i den tætte jungle i Khao Sok. Her er blandt andet aber og masser af farvestrålende fugle og mange andre arter. En del af dem er sky, men på en guidet vandretur gennem junglen lykkes det altid at finde noget spændende. Bare det at være omsluttet af den tætte grønne bevoksning og under høje trækroner er en unik oplevelse. Der føler I virkelig, at I er kommet på eventyr. 

Hos Elephant Hill i Khao Sok kan I også komme på kanoture på Cheow Larn Lake. Ja I kan endda overnatte i den flydende teltlejr direkte på floden, hvortil kanoer er fortøjret og til fri afbenyttelse. Lad jer føre i kano gennem den tætte bevoksning på bredderne rundt om jer. Hør lydene fra eksotisk fugle, der kalder på hinanden og mærk roen midt i dette lille naturparadis. 

På rejsen herunder får I netop oplevelsen ved at overnatte direkte på floden.

Strandparadiset Khao Lak

Khao Lak er endnu et sted, vi vil fremhæve i Sydthailand. Navnet virker nok mere bekendt end Khanom for de fleste, og det er da også et større turistmål. Strandene ved Khao Lak er noget af det, der især tiltrækker. Den ene strand efter den anden ligger forførende ud mod det smukke Andamanhav, og her på vestkysten er der et større udvalg af butikker og restauranter end på østkysten i Khanom. 

Khao Lak er et populært sted for en badeferie i Thailand. Her er også et rigtigt godt udvalg af hoteller, der passer de flestes smag, behov og pengepung. I kan for eksempel bo på det nye La Vela, hvor der er store swimmingpools, rummelige værelser og masser af underholdningsmuligheder. 

SNORKELTUR - I kan tage på snorkeltur til Similan Island fra både Khao Lak og Koh Kho Khao. Her er der koraller, farverige fisk og til tider havskildpadder, Check Point Travel

Snorkeludflugter, lokale fiskerlandsbyer og lækker thaimad

Ud over det gode hoteludvalg og de lækre strande, så skal I tage til Khao Lak, hvis I ønsker at være et sted, hvor der sker noget - eller der er i hvert fald mulighed for det. Alt efter jeres behov kan I nemlig nyde oplevelser i alle mulige afskygninger

I kan for eksempel tage på snorkeltur til koralrevene omkring øerne Similan og Surin. Det er let at booke en dagstur, og med båd kommer I direkte ud til de smukkeste koralrev med farvestrålede fisk. 

En anden spændende mulighed er at tage lidt udenfor Khao Lak-by, hvor små fiskersamfund stadig lever på traditionel vis og forsørger sig selv med de fisk, de kan fange. Det kan være en rigtig fin oplevelse at besøge lidt af det "autentiske Thailand". 

En tredje ting vi vil fremhæve ved Khao Lak er stedets mange restauranter. Her kan I nyde mad fra hele verden - og naturligvis især de lokale thailandske specialiteter. Er I meget interesserede i madlavning og kokkekunst, så skal I ikke snyde jer selv for at komme på et lille "kokke-kursus", hvor I bliver indført i nogle af hemmelighederne bag det thailandske køkkens berømmelse. 

Vi har flere rejser til Khao Lak. Herunder kan I se den, der går til det dejlige hotel La Flora. 

Screenshot 4

15

dage

GOD TIL VINTER

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

La Flora - Khao Lak
 • 12 nætter på 4-stjernet resort i Khao Lak
 • Prisvindende resort direkte ved stranden
 • En atmosfære af tilbagelænet luksus
 • Tæt på Khao Laks restauranter og butikker
 • Mange spændende udflugtsmuligheder
 • Inkl. fly, hoteller, transport og morgenmad

kr. 8.700

Fra kr. 8.100

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Kokulo Beach Club 3.jpg (1)

15

dage

GOD TIL VINTER

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Khao Lak - La Vela
 • 12 nætter på 4+ resort i Khao Lak
 • Luksuriøse omgivelser og privat strand
 • Store værelser med plads til 4 personer
 • Spændende udflugtsmuligheder
 • Et godt valg for både familier og par
 • Inkl. fly, hotel, transport og morgenmad

kr. 9.600

Fra kr. 8.600

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Hotel Facility 3

15

dage

GOD TIL SOMMER

BOOK ONLINE
SPAR 500 KR.

Koh Samui og Koh Phangan
 • 6 nætter på 4-stjernet resort på Koh Samui
 • Afslapning i vandkanten på Koh Samui
 • 6 nætter på 4-stjernet resort på Koh Phangan
 • Hyggeligt resort med pool og strand
 • Mulighed for spændende udflugter
 • Inkl. fly, hoteller, transport og morgenmad

kr. 14.450

Fra kr. 13.550

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Green cliffs in the sea_49704520.jpg

15

dage

GOD TIL VINTER

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Øhop i Sydthailand
 • 6 nætter på charmerende Koh Lanta
 • 3 nætter med hvide palmestrande på Koh Ngai
 • 3 nætter på postkortsmukke Koh Mook
 • Øhop med 3- og 4-stjernede resorts
 • Total afslapning og smukke strande
 • Inkl. fly, hoteller, transport og morgenmad

Fra kr. 10.750

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Send en rejseforespørgsel

Har I fået lyst til at høre mere om mulighederne for at rejse til skønne Sydthailand, så tøv ikke med at kontakte os. I kan ringe på 86 13 77 44, eller I kan sende en rejseforespørgsel og skrive lidt om jeres ønsker. 

Vi glæder os til at give jer uforglemmelige oplevelser i Sydthailand. 

Send rejseforespørgsel

Morten.jpg (2)

Har du brug for hjælp?

Ingen kender flyselskabernes kringlede univers bedre end Morten. Han er udlært i rejsebranchen og har arbejdet for Check Point Travel siden 2005. Så hvis I har brug for en kompliceret billet eller bare den billigste pris, har Morten altid fingeren på pulsen.

Han har selv rejst i store dele af verden. Fra Indonesien og Australien til Thailand, Sri Lanka og Hawaii. Han har også kørt USA, Canada og New Zealand tyndt i motorhome, og han er netop hjemvendt fra en studietur til Cuba. Så ligegyldigt hvor rejsen går hen, kan I roligt lægge planlægningen i Mortens hænder.

86 13 77 44 | mon@cpt.dk