Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
KONGEPALADSET - Grand Palace er i Bangkok er et af de smukkeste paladser i Asien. Det må I ikke gå glip af, Check Point Travel

Oplevelser i Bangkok

Dorte.jpg
Artiklen er skrevet af
Dorte Kuula
Marketingansvarlig i Check Point Travel

Hvordan får du mest muligt ud af 2 dages ophold i Bangkok? Det får du vores bud på nedenfor. Og husk mens du læser, at der er mange andre fantastiske muligheder end de beskrevne. Så husk at give plads til at improvisere.

Dag 1: Flodsejlads, templer, paladser og shopping

En god måde at smage på Bangkok på er at tage en tur med flodbåd gennem byen. Som kunde hos Check Point Travel er jeres udgangspunkt meget ofte Silom-kvarteret, og herfra kan I gå til floden, hvor I kan hoppe på en lokal flodbåd i nordgående retning. Det koster kun et par kroner, og det er vidunderligt at vugge stille og roligt gennem Bangkok, mens storbyens skyskrabere, templer og små pælehuse glider forbi.

Bed om at blive sat af ved Tha Chang, hvorfra I let kan gå til en af Bangkoks største seværdigheder, Grand Palace. Med sine vidunderlige templer, guldbelagte stupaer og overdådige detaljerigdom er Grand Palace uden tvivl blandt de smukkeste paladser i verden. Hertil valfarter buddhistiske pilgrimme fra hele landet for at vise respekt til Smaragdbuddhaen. En 66 cm høj buddhastatue af jade, der troner højt oppe på et alter i Thailands mest berømte helligdom, Wat Phra Kaeo. Den lille figur tillægges overnaturlige kræfter og har været direkte årsag til krige med Laos. Bemærk, at respektfuld påklædning er påkrævet i kongepaladset og i de thailandske templer. Det vil sige ingen bare knæ og skuldre.

Fra Grand Palace er det kun en kort gåtur til Wat Pho. Dette er Bangkoks ældste tempel og et af de mest stemningsfulde. I denne fredfyldte oase finder I den berømte liggende Buddha. Med en længde på 46 meter og en højde på 15 meter er den mægtige statue et imponerende syn. Men templet har meget mere at byde på. Er I ved at være en smule trætte efter at have udforsket de mange tempelbygninger, kunne I overveje at tage en omgang traditionel tempelmassage. Massørerne er uddannede på templet, hvor teknikken er forfinet gennem århundreder.

Sidst på eftermiddagen er det værd at tage Skytrain eller en taxa ind til Siam Square og nyde aftenen i et af verdens største shopping-områder. Her kommer folk fra hele byen for at shoppe, spise på de utallige restauranter eller bare nyde folkelivet fra en café. Rejser I med børn, vil akvariet Siam Ocean World være et sikkert hit.

En anden mulighed kunne være at reservere bord på en af byens skyskraber-restauranter såsom The Dome Bangkok eller Baiyoke Sky Hotel. Restauranten på Baiyoke Sky Hotel ligger på 76. og 78. etage, så herfra har I en fabelagtig udsigt over Bangkoks lyshav, der strækker sig mod horisonten for jeres fødder. Vil I endnu højere op, er der også mulighed for det. Tag elevatoren til 84. etage, hvor I kan træde ud på taget og nyde udsigten over byen fra den roterende Sky Walk. Reservation er nødvendig på begge restauranter.

shutterstock_299388287 Grand palace and Wat phra keaw at sunset bangkok, Thailand.jpg

Dag 2: Det traditionelle Bangkok

Stå eventuelt tidligt op og tag en tur ned på blomstermarkedet kaldet Pak Khlong Talat nær Memorial Bridge. I de tidlige morgentimer summer markedet af liv, når hundredvis af boder falbyder blomster og orkidéer en gros. Morgenmaden kan I indtage sammen med de lokale. For her på markedet serveres en af hovedstadens bedste nudelsupper. Eller I kan returnere til hotellets store morgenmadsbuffet, inden I atter drager ud for at se på byen.

Efter en god morgenmad, kunne I hoppe på en flodbåd op ad floden til stoppestedet Ratchawong. Herfra er der kun er få minutters gang til Bangkoks Chinatown, hvis eventyrlige labyrint af smågyder kantes af små købmandsbutikker, glitrende guldsmedeforretninger, travle værksteder, livlige gadekøkkener og kinesiske templer med svungne tage. Nogle af gyderne er ganske smalle, så der er ikke andet at gøre end at kaste jer ud i mylderet mellem de små boder med alt fra kinesisk medicin og magiske amuletter til nudelsuppe og kogte krabber. I den sydøstlige ende af Chinatown ligger Wat Traimit, hvor man ved et tilfælde fandt en tre meter høj og 5,5 tons tung Buddha-statue i rent guld.

Denne eftermiddag kunne I leje en piskerisbåd og udforske den gamle bydel Thonburi på den anden side af floden. Akkurat som Venedig var det meste af Bangkok engang gennemskåret på kryds og tværs af store og små kanaler, kaldet klonger. I dag er en stor del af disse vandveje desværre fyldt op med jord og asfalteret. Men i Thonburi er de gamle vandveje bevaret, og en sejltur gennem Thonburi er en stor oplevelse. Så sæt jer til rette i longtailbåden og find kameraet frem. Husene i dette område står på pæle, og små trapper leder ned til vandet, hvor folk er i færd med at vaske hår, skylle tøj og rense fisk. Ude på verandaen sidder små børn med deres bedstemødre, mens mænd og kvinder i arbejdstøj og jakkesæt står på de smalle bådebroer og venter på, at flodbåden skal komme forbi. Et andet sted drøner en longtailbåd med brølende piskerismotor forbi. Dønningerne får dog ikke kvinden i det sejlende gadekøkken til at ryste på hånden, da hun rækker en skål nudelsuppe op til en mager, ældre mand, der har prajet hende fra sin veranda. Således er der hele tiden noget at kigge på, mens bådsmanden tager jer dybere og dybere ind i labyrinten af vandveje.

Tilbage i det centrale Bangkok er det tid at vælge, hvilken af byens tusindvis af glimrende restauranter, I ønsker at spise middag på. 

Thai food.jpg

Tag på dagstur til Thailands gamle hovedstad, Ayutthaya

Ikke langt fra storbyen Bangkok ligger den oprindelige hovedstad Ayutthaya og frister.

Den nemmeste måde at opleve dette historiske sted er at bestille en organiseret tur hjemmefra. Så bliver I afhentet på hotellet tidligt om morgenen og kører nordpå i bus mod den lille by Bang Pa-In.

Bang Pa-In ville næppe have fået meget opmærksomhed, hvis ikke den fremsynede konge Chulalongkorn i slutningen af 1800-tallet havde valgt at bygge sit sommerpalads her. Paladset var dog lige så meget et politisk manifest, som det var et sted at trække sig tilbage og slappe af. Thailand var endnu et selvstændigt land, men med briterne i Burma som nabo på den ene side og Fransk Indokina på den anden side, var Thailand under et stort pres. Derfor ønskede kongen at bygge et nyt palads, hvor han kunne tage imod udenlandske besøgende. Paladset skulle vise Thailand som en nation på højde med de europæiske stormagter, hvorfor det nye palads blev konstrueret efter europæisk forbillede. Komplet med neoklassicistiske gavle, statuer og marmorbroer. Sågar et fyrtårn lod man opføre. Men kongen glemte aldrig sine rødder, og vævet ind i den europæiske arkitektur er tydelige thailandske træk, der gør dette sted helt unikt. Paladset ligger i en smuk have med søer og buske klippet i fantasifulde former. Den eventyragtige stemning fuldendes af sagte musik, der strømmer ud fra højtalere gemt bag buske og træer.

Fra Bang Pa-In er det kun en kort køretur til Siams gamle hovedstad, Ayutthaya. Kendt som ”Byen med de 2.000 Gyldne Spir” var Ayutthaya i sine velmagtsdage (1350 til 1767) en af Sydøstasiens prægtigste hovedstæder med et blomstrende handels- og kulturliv. Besøgende fra Europa beskrev i begejstrede vendinger den rige by, hvor storslåede templer glimtede i tropesolen.

Men intet varer evigt, og i 1767 blev byen ødelagt af den invaderende burmesiske hær. Ayutthaya rejste sig aldrig rigtigt fra asken, og i dag er byen en mellemstor thailandsk provinsby. Men rundt om den moderne by ligger ruinerne af den før så mægtige hovedstad. I dag er farverne rustrøde, tempelmurene afskallede og tidens tand har gnavet i ruinerne af den gamle hovedstad. Men man fornemmer stadig fordums storhed.

Det centrale Ayutthaya var opført på en ø, og sammen med den lokale engelsktalende guide går I på opdagelse i hovedstadens hjerte. I oplever bl.a. Wat Sri Sanphet, der med sine tre mægtige stupaer var byens centrale tempel. Templet huser også en af landets største siddende buddha-figurer. I fortsætter til Vihara Phra Mongkol Bophit og Wat Chai Wattanaram, der er tydeligt inspireret af Cambodjas berømte Angkor Wat.

Først på eftermiddagen går I om bord på flodbåden, der vil bringe jer tilbage mod hovedstaden. Om bord serveres en lækker buffet, mens scenerierne glider forbi i en lind strøm. Jo tættere på Bangkok I kommer, jo flere både kommer der på floden. De små, hurtige piskerisbåde suser ind og ud mellem flodbusserne, mens tungtlastede rispramme baner sig vej gennem mængden i et adstadigt tempo. Det sidste stykke tager jer helt ind i hjertet af byen, og I sejler bl.a. forbi det smukke kongepalads Grand Palace, inden turen slutter ved River City Complex sidst på eftermiddagen.

Se også vores guide til transport i Bangkok

Er I interesseret i et tilbud på en af vores rejser til Thailand, så kan I sende en rejseforespørgsel.

Rejser med ophold Bangkok

141195226.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Bangkok, Khao Sok og Khao Lak
 • I får storby, jungle og strand
 • 2 nætter på 4-stjernet hotel i Bangkok
 • 2 dages spændende safari i Khao Sok National Park
 • Junglevandring, kanotur og elefanter
 • 9 nætter på 4-stjernet strandresort i Khao Lak
 • Inkl. fly, hoteller, transport og morgenmad

kr. 13.000

Fra kr. 12.100

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
TELTLEJR - Ved Hin Tok River Camp kan I ligge i en pool med naturligt vand og se ud på floden og de skovklædte bjerge, Check Point Travel

15

dage

GOD TIL VINTER

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Bangkok, River Kwai og Khao Lak
 • 3 nætter på 4-stjernet hotel i Bangkok
 • 1 nat i Hin Tok River Camp i luksustelt (inkl. helpension)
 • 1 nat på husbådshotel på River Kwai (inkl. helpension)
 • Fantastisk natur og spændende krigshistorie
 • 7 nætter på 4-stjernet strandresort i Khao Lak
 • Inkl. fly, transport, hoteller og flere måltider

kr. 13.200

Fra kr. 12.700

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Swimming Pool (6)

15

dage

GOD TIL SOMMER

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Bangkok, Khao Sok og Khanom
 • 2 nætter på 4-stjernet hotel i Bangkok
 • 2 dages naturoplevelser i Khao Sok National Park
 • Jungleeventyr, flodsejlads og elefanter
 • 9 nætter på 4-stjernet strandresort i Khanom
 • Landsbyliv, skønne strand og lyserøde delfiner i Khanom
 • Inkl. fly, hoteller, transport og morgenmad

Fra kr. 13.350

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
AFTENHYGGE - Apsara Beachfront Resort har flere områder og restauranter, hvor I kan hygge jer om aftenen, Check Point TRavel

15

dage

GOD TIL VINTER

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Bangkok og Khao Lak
 • 2 nætter i Bangkok på 4-stjernet hotel
 • Sightseeing og shopping i Bangkok
 • Templer, gadekøkkener og markeder
 • 10 nætter i strandparadiset Khao Lak
 • Førsteklasses badeferie på Apsara Beachfront
 • Mulighed for udflugter til regnskov og koralrev
 • Inkl. fly, transporter og hotelovernatninger med morgenmad.

kr. 11.900

Fra kr. 10.700

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Thomas.jpg (1)

Jeg hedder Thomas - Kan jeg hjælpe med noget?

Med en baggrund fra flyselskaberne Cimber og Norwegian, har Thomas fingeren på pulsen, når det handler om at finde de bedste og billigste flyforbindelser.

Thomas har udforsket steder som Japan, Canada, Hawaii, Thailand, Barbados, Indien og Nepal. Det er dog USA, der rammer det blødeste punkt i Thomas’ rejsehjerte. Han har besøgt landet mange gange og er vild med den amerikanske natur og befolkning.

86 13 77 44 | tgh@cpt.dk