Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Elefanter Sri Lanka (2).jpg

Udflugter fra Sri Lankas sydkyst

Kolonimagter og krydderier

For de historieinteresserede kan det anbefales at besøge kolonitidsbyen, Galle, hvor I kan gå gennem de smalle gader og besøge nogle af de historiske bygninger, som flere steder er indrettet som restaurant eller museum. Mest berømt er Galles gamle hollandske fort fra 1600-tallet, der vidner om kolonimagternes kamp om landets spændende krydderier.

Galle fort.jpg

Levende fiskemarked

Den lille by Mirissa har vel nok sydkystens mest spændende fiskemarked, så hvis I står tidligt op, kan I følge fiskerne hive nattens fangst op på bredden og op på bordene, hvor de står til skue for restauranternes opkøbere og lokale familier, der er på udkig efter et godt tilbud. Der er altid et værre leben på det farverige fiskemarked, hvor der tinges hårdt om prisen på alt fra makreller og tun til rejer og hummere.

FISKEMARKED - Fiskemarkedet i Mirissa er et yndet udflugtsmål. Her oplever I det lokale liv og møder srilankanerne.

Hvalsafari med havets kæmper

Mirissa er ligeledes udgangspunkt for de af jer, som er interesserede i at komme på en spændende hvalsafari med mulighed for at se delfiner og kaskelothvaler – samt i vinterhalvåret, oceanernes kæmpe, blåhvalen. Det er en fascinerende og uforglemmelig oplevelse at opleve disse gigantiske kæmper på tæt hold.

HVALSAFARI - flere steder tilbydes spændende hvalsafarier med mulighed for at se blåhvaler, Check Point Travel

Leoparder og elefanter i Yala

Et andet eksotisk indblik i Sri Lankas fantastiske natur kan I få i en af landets mange nationalparker. Tager I en dag ud af strandferien kan I tage på safari i Yala National Park, der er hjemsted for et stort udsnit at landets fascinerende dyreliv – blandt andet leoparder, elefanter, krokodiller og farverige fugle.

ELEFANTER - På en jeepsafari I Yala kan I for eksempel møde de store elefanter.

Små, søde skildpadder

Er familien blevet inspireret af fiskemarkedet og hvalsafarien til at finde ud af mere om livet i havet omkring Koggala, ligger der et lille, men spændende, skildpaddecenter tæt ved hotellet. Her fortæller de frivillige om områdets forskellige skildpaddearter, deres æg og unger samt de store udfordringer fiskeriet medfører for skildpadderne. Der vil normalt være mulighed for at komme helt tæt på de nyudklækkede skildpaddeunger, og måske endda en mulighed for at sætte dem ud i vandet. Efterfølgende kan I så tage til Wijaya Beach, en kort køretur med rickshaw, hvor der i perioder er gode chancer for at opleve vilde skildpadder. Alt det kræver, er en dykkermaske og snorkel.

SKILDPADDER - Hjælp de små skildpaddeunger med at tage deres første skridt mod Det Indiske Ocean.

Oplev Sri Lankas sydkyst på følgende rejser