Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Sicilien San Vito Lo Capos Strand 18
Siciliens bedste strande

Bedste strande på Sicilien

Sicilien er Middelhavets største ø og har derfor mange kilometer kystlinje. Azurblåt hav omfavner Sicilien til alle sider, og det er nemt at få adgang til bølgerne uanset om du foretrækker små intime laguner, eller om du mere er til brede kilometerlange sandstrande med sportsaktiviteter og strandliv. Der findes gode sandstrande og strande med småsten, som også er komfortable og egnet for familier.

Siciliens strande kan kort sagt det hele. De mest populære strande på Sicilien er meget søgte i sommerperioden. Men du kan altid finde en strand med kun få hav- eller solbadende mennesker på. Lej en bil og find din egen favoritstrand. Det er en af Siciliens mange kvaliteter. Her har vi udvalgt nogle de allerbedste badestrande på den smukke ø.

San Vito Lo Capo

San Vito Lo Capo Shutterstock 585826394

På Siciliens nordvestkyst en times kørsel fra Trapani finder du en perle af en strand i prægtige omgivelser for både børnefamilier og par. Stranden er bred med hvidt sand, turkisblåt vand og grønne palmer, der fuldender billedet. San Vito Lo Capo ligger ved foden af det dramatisk udseende bjerg Cofano, og stranden er omgivet af Zingaro Nationalpark.

Isola Bella

Isola Bella Beach

På den østlige del af Sicilien tæt på Taormina ligger stranden Isola Bella, der er omringet af høje klipper. Stranden er opkaldt efter en lille frodig klippeø midt ude i vandet, og stranden ligger i smukke omgivelser med en tange ud til den lille ø. Ved lavvande kan man gå tørskoet helt ud til øen. Selve stranden er forholdsvis stenet, men det er meget flot at snorkle rundt om øen blandt klipper og småfisk.

Giardini Naxos

Giardini Naxos Strand

Syd for Taormina findes den længste strand i området Giardini Naxos, som er en gylden strand med skiftevis fint sand og småsten. Stranden er meget børnevenlig og omkranset af frodig vegetation. Stranden ligger i en malerisk kystby med 

Giardini Naxos er en smuk, historisk kystby med en livlig promenade med restauranter, butikker og barer. Det er den perfekte strand, hvis I søger både afslapning og kulturelle oplevelselser. 

Mondello

Mondello Hvid Sandstrand I Palermo Shutterstock 266435102

På Sicliens nordkyst tæt på Palermo ligger den 1.5 km lange brede strand med hvidt sand og krystalklart vand. Den lange kurvede strand med det fine, bløde sand er oplagt at besøge, hvis man vil studere sicilianerne. Det er stranden, hvor man mødes for at slappe af, nyde livet og blive set. Mondello er oplagt for alle både par og børnefamilier, og der er mange faciliteter, snackboder og restauranter i alle prisklasser. Det er muligt at leje liggestole, parasoller og små både.

Cefalu

Shutterstock 1412217146

En af Siciliens bedste strande ligger på Siciliens nordkyst tæt ved en lille tætbebygget middelalderby Cefalu, hvorfra der er direkte adgang til den charmerende strand i det Tyrrhenske hav. Cefalu klynger sig til siden af en klippe, der rejser sig højt og lodret ud i havet. På det smalle område mellem klippen og havet, er der dannet en naturlig strand, som er meget børnevenlig. Stranden er et populært feriemål for badenymfer, der nyder masser af sol og autentisk siciliansk stemning . Ved solnedgang er udsigten fænomenal, når solen kaster sin røde farve hen over det blå hav og op på byen.

Gode strandregler til Sicilien

  • Gå ikke i badetøj på en restaurant, men gerne på en strandbar
  • Tag en t-shirt over hovedet, før du forlader stranden og går op i byen
  • På strande (lido eller bagno) med liggestole og parasoller, vælger du den ønskede plads og betaler derefter til opsynsmanden, når han kommer forbi
  • Læg et håndklæde på den liggestol, du har lejet
  • Hav kontanter med på stranden til liggestole, is, drikke osv
  • Hav gerne badetøj på, men bad ikke nøgen eller topløs på almindelige strande