Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +

Tilbage på Sri Lanka: "Stor oplevelse at vise familien, hvor jeg kommer fra"

Martin Aagaard Pedersen har været på rejse til blandt andet Sri Lanka og Maldiverne med Check Point Travel. Særligt Sri Lanka var en stor oplevelse for Martin. Han er nemlig adopteret fra Sri Lanka, og på denne rejse kunne han vise sin familie, hvor han kommer fra.

MFI.jpg

 

Af MATHIAS FISCHER
Rejsespecialist hos 
Check Point Travel

Martin Aagaard Pedersen har været på en rejse tilbage i tiden. Til rødderne. Martin bor i Nordjylland, men stammer oprindeligt fra Sri Lanka, hvorfra han er adopteret i 1979. Han besøgte Sri Lanka i 1998, men denne gang kunne han vise sine 3 børn, hvor han stammer fra.

"Første gang jeg besøgte Sri Lanka, var jeg 20, nu er jeg 40. I dag ser man tingene gennem børnenes øjne."

Stort at vise Sri Lanka til familien

I alt 9 personer var afsted sammen på rejsen, der førte dem til Sri Lanka, Maldiverne og Dubai. Martin med hustru og 3 børn, Martins forældre, svigermor, samt Martins søster, der ligeledes er adopteret fra Sri Lanka.

"Det var en stor oplevelse at vise familien, hvor jeg kommer fra. Det var hovedformålet med turen. Og derudover at få nogle indtryk og oplevelser fra Sri Lanka."

Familien besøgte blandt andet det børnehjem, hvor Martin boede, da han var helt lille.

"Mine børn synes, det er synd for mig, at jeg har boet på børnehjem, så det var rart at kunne vise dem, at der på sådan et børnehjem er gode mennesker, der tager sig af børnene."

NATUR - over det meste af Sri Lanka vil det være muligt at opleve den asiatiske elefant, Check Point Travel

Kaotisk start på rejsen - "fantastisk håndteret…."

Martin og familien havde en skøn rejse, men de havde nær aldrig forladt Aalborg. De skulle have fløjet med SAS fra Aalborg til Kastrup og videre med Emirates. Men SAS aflyste flyet til København.

"Vi overvejede at køre til Kastrup, men kunne ikke nå det. Vi stod overfor en kæmpe udfordring. Lisbeth (Lisbeth Axen, rejsekonsulent hos Check Point Travel red.) trak i nogle tråde og skruede bissen på overfor SAS, for her stod 9 mand, der skulle nå et fly videre til Dubai."

"Lisbeth fandt et privat flyselskab i Aalborg, der havde en flyvning til Estland samme dag - og hun fik dem til at flyve over København med os. Så vi endte med at flyve med privatfly til København, og vi havde endda tid til at købe lidt blade osv i lufthavnsshoppen inden afgang. Det var en kaotisk start på rejsen, men det håndterede I helt fantastisk."

HØJLANDET - der arbejdes flittigt i det grønne tehav, Check Point Travel

Sri Lankas udvikling og den store gæstfrihed

Der er sket meget på de 20 år, siden Martin sidst besøgte Sri Lanka. Ikke kun med Martin, men også med landet, og han var glad for at se og føle udviklingen overalt.

"Det var fedt at se Sri Lankas udvikling de sidste 20 år. Sri Lanka har alle forudsætninger for udvikling. Frodigt planteliv, fisk i havet, samt en generel positiv livsfilosofi. Havde krigen ikke været der, havde de været endnu længere idag."

Undervejs på rejsen var Martin imponeret over srilankanernes måde at modtage familien på overalt. Gæstfriheden mærkede de for eksempel hver gang, de trådte ind på et nyt hotel. Martin husker især en bestemt mand, der arbejdede på et af de hoteller, de besøgte.

"Der var den her mand, der åbnede døren for hotellets gæster. Han stod der morgen, middag og aften. Han hilste smilende hver gang. Og han lagde en stolthed i det, som jeg virkelig tænkte over." 

Det simple liv på Sri Lanka.

Rejse på børnenes præmisser

Rejsen rundt på Sri Lanka var sammensat på en måde, der passede børnene.

"Det vil sige, at der ikke var for meget tempel og vandreture."

Rejsen var sammensat med inspiration fra vores Familietur til Sri Lanka, og det var en god oplevelse for familien - ikke mindst de mindste.

"Børnene syntes, det var en fantastisk tur. Det er godt for børnene at se noget andet end det danske. Det er jeg glad for, at vi kunne vise dem."

POLONNARUWA - ruiner i den gamle kongeby viser en fantastisk detaljerigdom, Check Point Travel

Mødet med lokale børn

Den store familiegruppe startede med nogle dage i Colombo, hvor de besøgte Martins gamle børnehjem. Derfra kørte de til Nuwara Eliya i højlandet, og videre med tog gennem de frodige temarker til Ella.

Fra Ella satte de kursen mod den gamle kolonitidsby Galle på sydkysten, og på vej sydpå fik de sig et par store oplevelser.

"Guiden Rohan gjorde alt for at integrere vores ønsker undervejs. Vi ville gerne se en skole og en børnehave for børnenes skyld, og det fik han arrangeret på vej sydpå."

Her fik Martin, børnene og den øvrige familie sig en af turens mindeværdige hændelser.

"Det var en kæmpe oplevelse at møde glade skolebørn. Vi besøgte også en børnehave, hvor de tegnede, sang og spiste frokost. Fuldstændig som en dansk børnehave. Det var en helt vildt fed oplevelse."

shutterstock_562079659.jpg

Badeferie og afslapning på Maldiverne

Familiens rejse sluttede med nogle dages badeferie på skønne Maldiverne

"Maldiverne var en oplevelse for sig selv. Det var ren badeferie. Det tog 10 minutter at gå rundt om øen. Vi lavede ikke andet end at bade, spise og slappe af."

Alt i alt havde Martin og resten af familien en rigtig god rejseoplevelse.

"Helhedsoplevelsen var bare så stor. Venlig guide, gode hoteller og Lisbeths anbefalinger. Det var bare gennemført." 

Familiens næste rejse går til New York til foråret - igen med CPT.

"Når man rejser med familie, vil man gerne være sikker på, at det er i orden. Det er grunden til at vælge et rejsebureau."

FUN ISLAND - Den lille tropeø inviterer til rendyrket afslapning i skønne omgivelser.

Få oplevelser som Martin

Ønsker du at besøge Sri Lanka, Maldiverne, eller begge steder ligesom Martin, så kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Bestil et tilbud