Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Zion NP 117783742
Vandring i Zion National Park

Vandreture i Zion National Park

Hos Check Point Travel har oplever vi i stigende grad en interesse for vandreture i de amerikanske nationalparker. Derfor får I her et lille udpluk af de flere end 100 vandreruter, der findes i Zion National Park.

Zion National Park i Utah er i vores optik en af de flotteste nationalparker i den sydvestlige del af USA. Zion byder på smalle klippedale med bjerge i gule, orange og rustrøde nuancer, der tårner sig op på begge sider af floddale dækket af et grønt tæppe af skov, buske og blomster, der kun eksisterer på grund af de livgivende floder. Det er et ubeskriveligt smukt landskab, som kan opleves i fulde drag, hvis I tager på vandretur i området. 

The Zion Narrows Riverside Walk

The Zion Narrows Riverside Walk er en vandretur på blot 3-3,5 kilometer. Men det er en flot tur, hvor man følger floden ind mellem bjergene, der tårner sig op på begge sider. Er det en varm dag, kan I hive sko og sokker af og køle fødderne af i floden.

Hvis I har lyst til at udforske The Narrows, så kan det være en fordel at leje en pakke med det rette udstyr hos Zion Outfitter. De har forskellige udstyrspakker, som har alt det, I har brug for til en tur ind ad floden for at opleve den smukke klippekløft. Om sommeren kommer pakken med særlige støvler, neopren sokker og en vandrestav. De har også vandtætte rygsække og andet udstyr, som I måske behøver. I kan se deres forskellige pakker på deres hjemmeside – og kan også booke udstyret på forhånd.

The Narrows er en fascinerende vandretur.

Lower Emerald Pools Trail

Lower Emerald Pool Trail er flot og relativt let vandretur, der tager sin begyndelse ved Zion Lodge og fører jer gennem et fantastisk natursceneri med vandfald og smukke udsigtspunkter til de små søer, kaldet Emerald Pools. En rigtig fin rundtur på ca. 3,5 kilometer. Turen tager en times tid.

Shutterstock 607296899 Zion National Park,Utah

Angels Landing og Scout Lookout

Dette er måske den mest berømte af vandreturene i Zion National Park. Den knap 9 km fører til udsigtspunktet Angels Landing, hvorfra der en fantastisk smuk udsigt. Men turen op og ned er særdeles vanskelig og strabadserende, og mange ender med at vende om ved Scout Lookout. For herfra bliver stien meget smal, med trin hugget ud i klippen og kæder, som man skal holde fast i – henover en 1,5 meter bred højderyg med et fald på godt 300 meter til begge sider… Så ud over, at turen er hård – både op og ned, så er den bestemt heller ikke for personer med blot antydningen af højdeskræk. 

Har I lyst til at opleve en del af ruten, så tag turen til Scout Lookout. Det er en særdeles flot vandretur på godt 6 km ud og hjem, og det er en tur, som de fleste kan være med på. Dog altid en god idé, at have lidt proviant med til turen, der tager omkring 2,5 timer.

Shutterstock 764632408

The Watchman Trail

Hvis I skal runde dagen af med en spektakulær solnedgang, så overvej ”The Watchman Trail”. Tur-retur er turen på knap 5 kilometer. Ruten starter ved Zion Canyon Visitors Center og herfra følger den Virgin River til en lille kløft, hvor ruten bugter sig opad i små hårnålesving til toppen af et klippefremspring. Heroppe er der den mest fantastiske udsigt til nationalparkens klippelandskaber, der især i det sene eftermiddagslys synes at skifte farve fra gul over orange til rustrød. Regn med at turen tager ca. 2 timer.

Zion Canyon Overlook Trail

Denne vandretur hører til i den lette ende. Der er ikke mange højdemeter, og turen er samlet set blot 2 km. Men de fleste, der har taget denne tur, er meget begejstrede. For ruten leder ud til et virkelig flot udsigtspunkt, hvor I har følelsen af at have klippedalene under jer. Et lille tip er, at I snupper den første parkeringsplads til højre, når I kommer ud af Mount Carmel Tunnelen.

En bonus er, at man ofte kan se bjergfår på denne rute. Turen kan gøres på 1 time.