Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Arches Gennem Bue
Arches National Park
Zion National Park
Zion National Park
Great Smoky Mountains National Park (3) (1)
Great Smoky Mountains National Park
Bryce NP
Bryce Canyon National Park
shutterstock_124360591 Yosemite National Park, Mountains and Valley view.jpg
Yosemite National Park
Grand Canyon Par
Grand Canyon National Park
Mesa Verde Klippe
Mesa Verde National Park
Denali Alaska
Denali National Park

USAs nationalparker - en guide med billeder

Dorte.jpg
Artiklen er skrevet af
Dorte Kuula
Marketingansvarlig i Check Point Travel og stor USA-entusiast

USAs nationalparker er i en klasse for sig. Gennem 150 år har naturen i parkerne nydt særlig beskyttelse, og derfor er parkerne i dag et overflødighedshorn af skønhed. Samtidig er USAs nationalparker nemt tilgængelige. Nedenfor viser vi vej til nogle af de mest spektakulære parker. Men der er mange flere, og vi kan kun opfordre dig til at opsøge dem også. Du vil ikke blive skuffet.

Grand Canyon National Park

Arizona

Grand Canyon

Grand Canyon er i en liga for sig. Landskaberne er helt enestående i farver, dramatik og storhed. Her har Colorado-floden skåret sig igennem sandstensklipperne og skabt en bred og flere kilometer dyb kløft i stærke røde og orange farver.

Læs mere om Grand Canyon her

Zion National Park

Utah

Zion Top

Zion betyder ”Himlen” og fik navnet af de første hvide mennesker, der i deres betagelse over landskaberne valgte et slagkraftigt navn. Dem, der har besøgt Zion vil være enige i, at det er et dækkende navn. 

I modsætning til de fleste andre naturkløfter, så opleves Zion fra bunden af canyonen, og I må så gå op ad kløftens sider for at nyde udsigten.

Zion er berømt for sine fantastiske vandrestier. Især de krævende ruter Angels Landing og The Narrows. Men også lettere ture som Riverside Walk og Emerald Pools byder på naturoplevelser i særklasse.

Yellowstone National Park

Wyoming, Montana og Idaho

Yellowstone Vulkansk Aktivitet

Yellowstone er verdens første nationalpark, og her kan du opleve Nordamerikas natur fra sin vildeste side.

Her græsser bisonokserne på de åbne vidder, og ulve søger føde i skovene. Langs floderne lunter bjørne rundt, og med jævne mellemrum sender gejserne deres kogende vand og mudder mod himlen.

Læs mere om Yellowstone National Park her

Bryce National Park

Utah

Bryce

Når man står på kanten af Bryce Canyon, så ligner landskabet mest af alt noget fra en fjern planet. Nationalparken kaldes også naturens eget amfiteater på grund af de tusindvis af rødlige sandstenssøjler, der på trods af åbenbar skrøbelighed rejser sig mod himlen.

Her er det er også værd at snøre vandrestøvlerne og udforske de mange stier, der snor sig gennem denne enorme labyrint af sten. Der er både korte og nemme ture samt lange og krævende.

Få en guide til Bryce Canyon her

Yosemite National Park

Californien

Yosemite Falls

Yosemites farver er grå, hvid, grøn og blå. Grå er de dramatiske klippeformationer, hvide er de brusende vandfald, grønne er de enorme sequoia-træer – og over det hele er himlen som regel blå. Også her er der kilometervis af skønne vandrestier, der går gennem vilde og uberørte bjerglandskaber, som bebos af både bjørne, prærieulve og et væld af andre dyr.

Få en guide til Yosemite National Park her

Arches National Park

Utah

Arches_Delicate Arch_Morten.JPG

Mere end 2000 sandstensbuer pryder landskaberne i Arches. De indrammes på smukkeste vis af Rocky Mountains snedækkede bjergtoppe i horisonten. Nogle buer er små, mens andre er gigantiske mesterværker.

Everglades National Park

Florida

Everglades Sump

Den cirka 60 kilometer lange tur gennem Everglades ud til den lille flække Flamingo, parkens eneste by, er et møde med enorme sumparealer, mangroveskov, nåleskov, tæt regnskov og øde sletter.

Naturen i Everglades har mange ansigter, og kigger du godt efter, ligger der garanteret en eller flere dovne alligatorer og lurer lige under vandoverfladen. Andre dyr i Everglades er oddere, søkøer, skildpadder, vaskebjørne og den sjældne Florida-panter.

Der er i alt seks rastepladser med tilhørende naturstier langs ruten, inden turen ender i Flamingo.

Great Smoky Mountains National Park

Tennessee og North Carolina

Great Smoky Mountains Solnedgang

Det er den blålige tåge, der ofte hviler over naturen, der er essensen af Great Smoky Mountains skønhed. Har man først oplevet den, så forstår man hvorfor, at den 2.100 km2 store Great Smoky Mountains National Park kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1983.

I dag kan du udforske det vidunderlige område ad 1.370 km vandrestier eller 435 km veje, der skærer sig gennem området.  Dermed er parken det perfekte sted at tage en pause fra bylivet i det østlige USA. Udsigterne er fantastiske, dyrelivet er rigt, og mellem træerne ligger næsten 80 historiske bygninger.

Denali National Park

Alaska

Denali Landskab

Denalis åbne tundralandskaber er hjem for både grizzly-bjørne, rensdyr og ulve. Men det er lige så meget Alaskas uendelige åbne vidder og udsigten mod snedækkede Mount McKinley, der fortryller de få besøgende, der finder vej hertil.

Mesa Verde National Park

Colorado

Mesa Verde By

Mesa Verde National Park er langt mindre kendt end mange af USAs øvrige nationalparker. Og den overrasker positivt. Nationalparken ligger i et stort skovklædt plateau i mere end 2.000 meters højde. Landskabet brydes af store kløfter – og det er her, at du pludselig får øje på mægtige klippebyer, der er bygget ind under klippefremspring et godt stykke over bunden.

Her boede hundredvis af indianere fra det forhistoriske Anasazi-folk i klippebeboelser, der dannede hele klippelandsbysamfund fra år 500 og helt frem til 1300-tallet. Folket forsvandt som dug for solen omkring år 1300. Hvad der præcist skete med dette folk er stadig et mysterium.

På disse rejser kan du opleve USAs berømte nationalparker

ZION NATIONALPARKEN - vandreture i alle sværhedsgrader fører dig rundt i de fascinerende landskaber og giver udfordringer til de aktive rejsende, Check Point Travel

21

dage
Storbyer og nationalparker i vest
 • Oplev San Francisco, Los Angeles og Las Vegas
 • Gå på opdagelse i Grand Canyon, Bryce og Zion
 • Bo tæt på nationalparkerne og få mere oplevelsestid
 • Tag på vandretur i Yosemite's storslåede natur
 • Nyd Stillehavskysten og dyrelivet på Highway 1
 • Inkl. fly, hoteller og billeje

Fra kr. 15.500

Pr. person ved 2 voksne og 2 børn.
NEW YORK - Manhattan skyline med majestætiske Empire State Building i forgrunden og det nye vartegn Freedom Tower i baggrunden, Check Point Travel
Det østlige USA's ikoner
 • Capitol Hill og Det Hvide Hus i Washington
 • Amishfolk og borgerkrigshistorie på landet
 • De imponerende vandfald, Niagara Falls
 • Irske pubber og hvalsafari i Boston
 • Frihedsgudinden, shopping og shows i N.Y.
 • Inkl. fly, hoteller og billeje
Skriv til os og få et uforpligtende tilbud på jeres drømmerejse.