Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
KULTUR - cubanerne fremstiller nogle af Verdens bedste cigarer, og der er mulighed for at følge produktionen fra marken til butikken, Check Point Travel

Cubanske cigarer

Cigarer har en vigtig plads i den cubanske kultur og historie. Derfor kan et indblik i cigarernes verden, også give jer en dybere indsigt i den cubanske folkesjæl. De cubanske cigarer er kendt som nogle af verdens absolut bedste. Cigarerne rummer masser af tradition, og historien bag cigarerne rækker flere hundrede år tilbage.

Bønder på arbejde i tobaksmark i Viñales

Tobaksmarker

På vores rejser til Cuba kan I besøge Viñales og opleve den berømte tobakproduktion. Det vil eksempelvis være muligt på rejsen Cuba med bus og casa og Det bedste af Cuba. Her kan I se de grønne tobaksmarker, der ligger smukt omkranset af kalkstensbjerge, som skyder op gennem den frugtbare jord. I kan også møde bønderne, der kan fortælle mere om arbejdet i markerne, og om hvordan de grønne blade til sidst bliver til verdensklasse-cigarer.

Processen

De grønne tobaksplanter dyrkes flere steder på Cuba. På billedet herover ses tobaksmarker ved Vinales i Vuelta Abajo-regionen. Mange tobaksentusiaster mener, at verdens bedste tobak bliver fremstillet netop i Vuelta Abajo-området, hvor tobaksindustrien blev grundlagt omkring år 1830 af spanske koloniherrer fra De Kanariske Øer.

Fremstillingen af verdensklassecigarer er en proces, der involverer flere etaper: Dyrkningen af tobak, høsten af bladene, hærdningsprocessen - hvor sukker og vand trækkes langsomt ud af bladene, gæringen hvor bladene "dør" langsomt uden at rådne - en langsommelig proces, hvor bladene konstant kontrolleres. Når bladene er modnet efter producentens ønsker, begynder arbejdet med at fremstille selve cigarerne. De modnede blade bliver delt op efter udseende og kvalitet. De flotteste blade bliver til omlægsblade, og resten bliver til "fyld". Cigarrullerne holder bladene fugtige og skærer tobaksbladene til med særlige buede cigarknive. Når bladene er klargjort, rulles cigaren, og herefter tørrer den i en træform, og enderne skæres til, så cigarerne bliver så ens som muligt.

Bonde i tobaksmark i Viñales

Cigarrullerne

Alle moderne cigarer i luksuskvalitet bliver rullet i hænderne på fingernemme Torcedores (cigarrullere). Torcedor-kunsten er blevet forfinet gennem årene, og det kræver en god teknik og fingersnille at fremstille en perfekt cigar. Udtrykket "Hecho a Mano" (lavet i hånden) er et kvalitetsstempel, der fremgår på mange fine cigaræsker.

Berømte cigarer

Cubanske cigarer er de mest efterspurgte i verden, og de mest kendte cigarmærker, der findes er cubanske.

Montecristo er muligvis det kendteste cubanske cigarmærke i verden. Navnet Montecristo opstod på en cigarfabrik i Havana, hvor en lærer underholdt de hårdtarbejdende cigarrullere med oplæsning af blandt andre Alexandre Dumas' værker. Arbejderne blev så glade for Dumas, at de bad fabrikkens ejer om lov til at producere en cigar til ære for ham. Cigaren fik navnet Montecristo efter Dumas' roman "Greven af Monte Cristo". Dermed var et af nutidens mest berømte cigarmærker født.

Cohiba er et legendarisk cigarmærke, der blev grunlagt i 1966 af Fidel Castro. I mange år var Cohiba-cigarer forbeholdt udenlandske statsoverhoveder og diplomater, der besøgte Cuba, men i 1982 blev mærket gjort kommercielt, og i dag står mærket bag flere typer af meget anerkendte cigarer.

Error executing child request for handler 'System.Web.Mvc.HttpHandlerUtil+ServerExecuteHttpHandlerAsyncWrapper'.

En anden cubansk specialitet

En anden ting i nydelsesafdelingen, som landet er kendt for, er cubansk rom. Også produktionen af rom er en ældgammel tradition i Cuba, og ligesom med cigarerne anser mange den cubanske rom for at være blandt den bedste i verden. Prøv for eksempel den friske romdrink mojito. Sæt jer på en hyggelig bar - for eksempel Hemingways gamle favorit La Bodeguita i Havana - og nyd hvordan mojitoens syrlige lime blandes med den søde rørsukker og den stærke rom. En perfekt forfriskende drink i troperne.

Herunder kan I se et par af de Cuba-rejser, der bringer jer til cigarproduktionens højborg, Viñales. Send en forespørgsel, hvis I vil have et godt tilbud på en rejse til Cuba

Send os en forespørgsel

Cuba med bus og casa MAIN.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Cuba med bus og casa
 • Kultur og historie i Havanas gamle bydel
 • Tobaksplantager i naturskønne Viñales
 • Kolonitidsstemning i smukke Trinidad
 • Flotte strande, brolagte gader og landsbyliv 
 • Privat indkvartering hos gæstfrie cubanere
 • Inkl. fly, B&B og transport

Fra kr. 12.850

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Det bedste af Cuba main.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Det bedste af Cuba
 • Bo i hjertet af Havanas historiske bydel
 • Flot natur og tobaksbønder i Viñales
 • Fransk kolonitidshistorie i havnebyen Cienfuegos
 • Musik og stemning i Cubas smukkeste by Trinidad
 • All inclusive strandhotel ved Det Caribiske Hav
 • Inkl. fly, hoteller, bustransport og flere måltider

Fra kr. 15.050

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Viva Cuba MAIN.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Viva Cuba!
 • På opdagelse i Havanas historiske bydel
 • Krigshistorie i Svinebugten og cykelture i Playa Giron
 • Tag på naturvandring og snorkelture i Playa Giron
 • Musik og stemning i Cubas smukkeste by, Trinidad
 • Strandhotel med All Inclusive ned til Det Caribiske Hav
 • Inkl. fly, hoteller, bustransport og flere måltider

Fra kr. 12.950

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Artikel-Cubansk-charme.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Cubansk charme og badeferie
 • I besøger Havana, Trinidad og Varadero
 • Salsamusik, hyggelige caféer og intime restauranter
 • Kolonitidshistorie og live musik i dejlige Trinidad
 • All inclusive på herligt strandhotel i Varadero
 • Afslapning på en af Cubas mest populære strande
 • Inkl. fly, hoteller, transport og flere måltider

Fra kr. 13.850

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
LAX.jpg

Jeg hedder Lisbeth - Kan jeg hjælpe med noget?

Lisbeth har været i rejsebranchen siden 1999 - først som rejseleder, og siden har hun beskæftiget sig både med charterrejser, erhvervsrejser samt pakkerejser.

Lisbeth har om nogen erfaring i at sammenstykke drømmerejser til hele verden :)

86 13 77 44 | kundeservice@cpt.dk