Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Via Krupp
Fem oplevelser i og omkring Capri by

Fem oplevelser i og omkring byen Capri

Byen Capri er det store tilløbsstykke på øen Capri. For her kan man på en byvandring opleve en række af øens største og mest berømte seværdigheder. Her kommer en håndfuld af de seværdigheder, som vi synes, I bør overveje, når I rejser til Capri. 

Kejser Tiberius Villa

På det højeste punkt på Capris nordøstlige spids ligger ruinerne af Kejser Tiberius pragtvilla. Villa Jovis blev opført på for ca. 2.000 år siden og fungerede dengang som både fæstning og hjem for den romerske kejser. Her kan man blandt andet se det enorme system af cisterner, der var med til at forsyne kejseren, soldater og tjenestefolk med vand.

Det er fascinerende at gå rundt i ruinerne af Villa Jovis og forstille sig, hvordan livet foregik den gang. Glem ikke at få udsigten med, for Villa Jovis ligger helt ude på den yderste klippekant med en enestående udsigt til Napolibugten og Sorrentohalvøen. Klippekanten har fået tilnavnet Det Sidste Skridt. Ifølge overleveringerne fordi at Kejser Tiberius har sendt ”trælse” gæster den vej: Ud over kanten….. 

P1160521 1648X1152

Vandretur fra Arco Naturale til Belvedere di Tragara

En flot vandretur på godt og vel 2 timer. Den begynder og ender ved det centrale torv, La Piazzetta. Sørg for at få lidt drikkevarer og en snack med på turen. Ruten udgår som sagt fra torvet og er fint markeret. Kan I ikke finde skiltet (overfor kirken), så spørg en af de lokale om vej. I går østpå ad Via Matermania og følger skiltene til Arco Naturale. Og så er den der. Et par hundrede meter over det blå hav står et af naturens små mesterværker; en 20 meter høj og 12 meter bred klippebue. Der er forskellige udsigtsterrasser i området, hvis I skal have det hele med, inden I går videre.

Nu skal I styre efter skiltet til Grotta di Matermania. En trappesti kaldet Via del Pizzolungo fører jer ned af den skovklædte klippeskråning gennem Grotta di Matermania, en stor klippehule, som i sin tid blev brugt af romerne som helligdom for nymferne. Via del Pizzolungo flader nu ud og bliver til en sti, der følger klippekystens rå og vilde landskab. Snart kommer Faraglioni-klipperne til syne med enkelte turbåde, der tøffer forbi for at give turisterne et glimt af de berømte klipper. Det allerbedste sted at se klipperne fra er Belvedere di Tragara. Herfra begynder I vejen tilbage ad Via Tragara og Via Camerelle til byens torv. Og så er det måske tids til at spise frokost på en af fortovsrestauranterne. 

Capri byder på fine vandreture - her en kyststi nær Capri By

Giardini di Augusto, Via Krupp og Faraglioni-klipperne

Augustus Have har ganske rigtigt navn efter den romerske kejser. Men den smukke have er ikke anlagt i antikken. Den er skabt i 1800-tallet af den tyske industrimagnat Friedrich Alfred Krupp, der også har lagt navn til den berømte serpentiner-sti Via Krupp, som I kan se fra havens udsigtspunkt. Herfra er der også en fremragende udsigt til Faraglioni-klipperne, der nærmest er blevet øens vartegn. 

Shutterstock 88152370
Augustus Have ved Capri By - Giardini di Augusto

En drink på Capri Rooftop

Lige ved siden af Giardini di Augusto ligger restauranten, Capri Rooftop. Her kan I nyde en øl eller en drink til overpris. Til gengæld er der udsigten alle pengene værd. Så nyd det. Drik langsomt. For udsigten er ganske enkelt formidabel. 

BM3A9977

Den Blå Grotte og bådture fra Marina Grande

Fra havnen i Marina Grande udgår der et væld af udflugter med båd. I kan tage med på rundtur omkring øen og se Capri fra søsiden. Det er en flot oplevelse, der krydres med kig ind i nogle af klippeøens berømte grotter. Den mest berømte er Grotta Azzurra, Den Blå Grotte. Her stiger man om i små robåde, der ligger og vugger ud for klippehulens indgang. De erfarne bådførere sejler derefter båden ind gennem den smalle åbning i klippevæggen, og det er her magien opstår. Indenfor lyser vandet op i en nærmest elektrisk blå farve. Det tager kun 10 minutter, men det er en stor oplevelse. 

Vandet lyser op i Den Blå Grotte på Capri