Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Udsigt fra en af de smukke haver i Ravello

Ravello – En perle på Amalfikysten

Henrik.jpg
Guiden om Ravello er skrevet af
Henrik Særmark-Thomsen
Bureauchef i Check Point Travel

Ravello er en af de smukkeste og mest berømte byer på Amalfikysten. Modsat de fleste andre byer langs kysten, så ligger Ravello ikke ved vandet. Byen ligger oppe på en bjergryg og herfra er der en helt fantastisk udsigt ned langs Amalfikysten. En udsigt, der i middelalderen fik rigmænd til at bygge deres prægtige villaer i Ravello. Og en udsigt der i århundreder har tiltrukket kunstnere og malere, som vores egen PS Krøyer, der tog hertil på bryllupsrejse med sin Marie i 1890. Efter sigende havde han svært ved at slippe området igen, hvorfor bryllupsrejsen trak ud. Den kom til at vare et år, siges det blandt de lokale.

Could not render component of type: BlockElement_slidingGallery
This likely happened because the partial view blockgrid/Components/BlockElement_slidingGallery could not be found.

Ravello skal opleves

Det siger måske lidt om områdets skønhed. For der er virkelig smukt og det lader sig ikke rigtigt indfange på et kamera. Det skal opleves. Måske på en vandretur i området, der vrimler med ældgamle stier, som har været brugt til at bringe citroner og afgrøder ned til kysten eller til et marked i den næste landsby. Der er stier ned til Minori og videre til Maiori. I kan gå op til Scala eller vandre af Gudernes Sti fra Bomerano til Positano. Blot for lige at nævne et par stykker.

Fredfyldte aftener i Ravello

Ravello er en hyggelig by med masser af historie og spændende seværdigheder. Og i dagtimerne kommer der naturligt nok en del turister, der gerne vil opleve byen og se den fantastiske udsigt. Sidst på eftermiddagen er det som om, at der falder ro over Ravello. Så sidder folk på fortovscafeerne i den sene eftermiddagssol og nyder et glas vin eller en kop kaffe – og den afslappede stemning i byen.

God offentlig transport

Der er masser af små butikker og gode restauranter, så man savner ikke noget. Og skulle man få lyst til at tage en tur til stranden, så behøver man ikke gå hele vejen ned ad trappestierne. Man kan hoppe på den lokale bus til Minori eller Amalfi. Det er en relativt kort og billig tur. Fra de to byer har I mulighed for at tage på bådtur langs med kysten eller sejle til øen Capri. Hvis I er historisk interesserede, så overvej en heldagsudflugt til Pompeii og Vesuv.