Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
DSC_0215.jpg

Oplevelser på Big Island, Hawaii

Big Island er den største af Hawaii-øerne. Og den rummer masser af store oplevelser. Især naturen på øen er meget unik og forskelligartet. På bare en enkelt dag på øen kan I svømme med farvestrålende fisk og havskildpadder ved smukt koralrev, se dybe vandfald der fosser ned mellem stejler klipper, I kan besøge vulkanske månelandskaber og I kan slænge jer på de fineste sandstrande.

Her har vi samlet en udpluk af vores favoritoplevelser på Big Island, Hawaii 

Solnedgang og stjernehimmel

DSC_0228.jpg

En anden begivenhed, der også finder sted sidst på dagen, er solnedgangen over Mauna Kea-vulkanen. Med sine 4.205 meter er Mauna Kea det højeste punkt på Hawaii-øerne, og herfra kan I nyde den smukkeste solnedgang over Big Island. 

I den kølige aftenluft kan I gå den korte tur fra vulkanens visitor centre til en bakketop. Her samles turister og naturelskere hver aften og står i stilhed og ser udover himlen og solen, der skifter farve og sender sine tynde hvidgule stråler udover områdets øde vulkanlandskaber med små kratere.

Efter solens farvel til dagen, kan I gå tilbage visitorcenteret. Her kan I se en film om området, mens mørket for alvor sænker sig. Når mørket er blevet helt tæt, kan I gå udenfor igen, og her vil I se det spektakulære syn på nattehimlen. Maua Kea er nemlig et af de bedste steder i verden at kigge på stjerner. Af samme grund finder man et af verdens mest avancerede astronomiske observatorier på den inaktive vulkan.

Den sorte himmel vil være fyldt med små lysende stjerner. Ofte er der opstillet stjernekiggerter, så I kan se nærmere på stjerner og planeter langt langt borte. 

Det er en smuk men meget kold oplevelse, og selvom deres varme kakao på stedet er god, så anbefaler vi kraftigt at have varmt tøj med til denne "natteoplevelse". 

Kona-kaffe

DSC_0170.jpg

Nationalparken med det lange navn, Puuhonua o Honaunau National Historical Park, der ligger cirka 45 minutters kørsel syd for Kona, er et interessant sted at besøge og få et lille indblik i Hawaiis oprindelige kultur og historie. I dag er Hawaii jo en amerikansk stat, men Hawaii har en spændende forhistorie fra før amerikanernes tid.

Puuhonua o Honaunau var engang et sted, hvor besejrede krigere, samt formodede overtrædere af de hellige love, Kapu, kunne søge tilflugt og slippe for straf. Forbryderne ville her gennemgå ceremonier, der ville rense ham for sine synder, så han kunne returnere til det almindelige samfund. 

I polynesisk kultur var det almindeligt, at en konger eller land-overhoveder udnævnte bestemte "puʻuhonua", det vil sige områder, hvor udsatte personer havde "helle".

I dag kan I se de tidligere royale anlæg, der er smukt restaureret. Her er blandt andet en lang, tyk stenmur, der er lagt så den indhegner området. Og der er Kii, træfigurer af skræmmende guder, der bevogter det hellige Hale o Keawe Heiau-templet. Den barske lavakyst beskyttede lovovertræderne i at blive angrebet fra havet. Udenfor murene bag "puʻuhonua"-området kan I desuden se de tidligere royale bygninger og et helligt tempel, der er blandt de ældste konstruktioner i parken. 

Ved indgangen til nationalparken kan I få udleveret en audioguide og et kort, og så kan I på egen hånd gå på opdagelse imellem de gamle templer og stenruiner, mens en stemme i øret fortæller jer, hvad I ser. 

Det er specielt at gå og tænke på, hvordan det har været her for cirka 450 år siden, og det sætter tankerne og fantasien igang. En spændende og ret anderledes oplevelse.

Vil I høre endnu mere om mulighederne på Big Island, er I velkomne til at ringe til os på 86137744. I kan også få et uforpligtende tilbud på en rejse. 

Bestil et tilbud   

KAUAI - imponerende Waimea Canyon løber ud i den forrevne Napali kyst og skaber nogle spændende landskaber og smukke isolerede strande, Check Point travel

20

dage
Hawaii - Det ultimative øhop
  • Oplev 4 meget forskellige øer på Hawaii
  • Kauai er en uspoleret naturperle
  • Maui har hvaler, strande og kystlandskaber
  • Big Island er regnskove, vulkaner og koralrev
  • På Oahu venter Honolulu, Waikiki og Pearl Harbor
  • Få det bedste af Hawaii på én rejse

Fra kr. 23.000

Pr. person ved 2 voksne og 2 børn.