Tzotzil Maya (5)

Oplev den autentiske indianske kultur

Oplev den autentiske indianske kultur

De gamle mayaer byer Bonampak og Palenque er her, I kommer tættest på indianerne. Hvis I har lyst til at opleve den levende indianske kultur, så book en tur med en engelsktalende guide eller tag bilen og kør ud til nogle af de små landsbyer, der ligger strøet ud mellem bjergene omkring San Cristóbal de las Casas.

shutterstock_518207599 San Cristobal.jpg

I disse landsbyer er det som om, at tiden har stået stille. Ældgamle traditioner og skikke, der for længst er forsvundet andre steder i Mexico, lever her i bedste velgående. Det mærker I for eksempel i San Juan Chamula, der ligger bare 10 kilometer udenfor San Cristóbal de las Casas. Indbyggerne i den lille støvede bjerglandsby er Tzotzil-maya. I møder dem i gadebilledet, på markedet og i kirken. Kvinderne bærer farverige dragter, og deres kulsorte hår er ordnet i tykke fletninger. Mændene sværger til skjorte og cowboyhat.

SAN CRISTOBAL, MEXICO.jpg

Det er fantastisk at komme her på den store ugentlige markedsdag om søndagen, hvor den centrale torveplads foran kirken er fyldt med mennesker og boder med alt fra afgrøder og markredskaber til vævede klæder. Men det er indenfor i kirken, at I virkelig fornemmer, at dette sted er noget ganske særligt. Når I træder ind gennem den tunge gamle træport og ind i kirkerummet, bombarderes I med indtryk. Langs med væggene vrimler det med skrin, der huser katolske helgener og indianske guder. Foran dem står tusindvis af tændte lys. Der er ingen bænke. De lokale indianere knæler på gulvet, der er overstrøet med grannåle. Der dufter af gran, røgelse og vokslys, og der er en evig mumlen af bønner. Et sted er en af de bedende i gang med at skænke cola til en helgen. En anden har ansigtet vendt mod gulvet, mens en medicinmand lader en levende høne cirkle over den syges hoved. Når hønen har opsuget sygdommen, får den halsen drejet om.

INDIANERE OG LANDSBYLIV - Kom helt tæt på det traditionelle landsbyliv, når I besøger San Juan Chamula. Her bør I huske at besøge byens kirke, der på ingen måde minder om noget andet, I har oplevet.

Det eneste man har lyst til er at fotografere og filme det hele. Men det er ikke tilladt. I det hele taget er indianerne på disse kanter ikke meget for at blive fotograferet og filmet. Uanset om det er i kirken eller ude i byens gader. Og hvis I vil fotografere, så husk at spørge om lov. Alternativet er bare at være til stede og suge det hele til sig. For San Juan Chamula er en af den slags oplevelser, som man sent glemmer.

shutterstock_656777809.jpg

Vær også opmærksom på, at I skal være tækkeligt klædt for at få adgang til en kirke i Mexico. Det vil sige ingen bare arme eller blottede knæ.
Af andre spændende byer i området kan nævnes San Andrés Larráinzar, der også har marked om søndagen. Tzetzal-landsbyen Tenejpa, der har et stort marked hver torsdag. Og San Pedro Chenalhó som afholder marked om lørdagen.
Når I kører rundt ad de små landeveje mellem bjerge og marker med kakao, kaffe og majs, så vær opmærksom på bøndernes får. Dyrene betragtes nærmest som hellige, men de har meget lidt forstand på, hvordan man gebærder sig i trafikken.

Hvis I ønsker at opleve Mexico, så er I altid velkommen til at sende os en rejseforespørgsel, så finder vi sammen den bedste rejse til jer.

Send rejseforespørgsel 

San Cristobal de las Casas - Et par lokale indianerkvinder får sig en sludder i nærheden af byens marked

18

dage
Det bedste af Mexico i bil
  • Guidet tur i Mexico City og Teotihuacan
  • I flodbåd blandt fugle og krokodiller i Sumidero Canyon
  • Mayaernes kongebyer Uxmal, Palenque og Chichen Itza
  • Højlandsindianere, landsbyliv og farverige markeder
  • Vandfald, underjordiske søer og smukke kolonitidsbyer
  • Badeferie på de hvide sandstrande i Playa del Carmen

kr. 14.350

Fra kr. 14.250

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn