Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
detbedsteafsrilanka-desktop.jpg

Te på Sri Lanka

Under en rejse på Sri Lanka er det en meget flot og spændende oplevelse at se nærmere på landets berømte teproduktion.

I det centrale højland kan I se de endeløse grønne tebuske, der bugter sig i landskaberne. Stil jer og betragt dette syn af velplejede buske og de hårdtarbejdende teplukkere, der går krumbøjede rundt i markerne i farvestrålende klæder og indsamler de værdifulde blade.

I kan se nærmere på te-produktionen i området omkring landets højest beliggende by, Nuwara Eliya, på blandt andet vores rejse Det bedste af Sri Lanka. I dette smukke område kan I opleve store, gamle teplantager, og I kan besøge en af tefabrikkerne, hvor I får en interessant gennemgang af tebladenes vej fra plantagerne til morgenborde over hele verden. Desuden rummer området flotte historiske bygninger fra englændernes tid som kolonimagt på Sri Lanka. 

Efter en tur i højlandet kan I for eksempel tage til Yala National Park og se nærmere på Sri Lankas spektakulære dyreliv. Her findes masser af farvestrålende fuglearter, elefanter og krokodiller - bare for at nævne nogle få. Nationalparkens mest populære dyr er dog uden tvivl de smukke leoparder, som I kan være heldige at opleve på en jeepsafari.

Vigtig handelsvare

Te er en af Sri Lankas vigtigste handelsvarer. Indkomsten fra te-produktion udgør cirka to procent af landets bruttonationalprodukt og giver cirka $700 millioner i statskassen om året.

Direkte og indirekte menes omkring 1.000.000 mennesker at have arbejde på grund af te-produktionen.

Indlogering og besøg på tefabrik

Kom helt ud i temarkerne og prøv selv at plukke.

I kan besøge en af områdets mest kendte te-plantager og fabrikker. Lipton’s Seat og Dambatanne Tea Factory, der ligger på toppen af Poongala Hill, er det perfekte sted for familien at få en interessant gennemgang af teens vej fra blad på kvisten af en te-busk til morgenbordet hjemme i stuen. Sri Lanka er i dag verdens næststørste te-producent, så der er sket meget siden James Taylor plantede de første te-buske på disse kanter i 1867. I følger det meste af processen, ser de anvendte maskiner og smager naturligvis på det færdige produkt. Undervejs kan I selvfølgelig stille alle de spørgsmål I måtte have.

Efterfølgende kan I tage børnene med på en kort vandretur igennem det imponerende grønne hav af te-buske, der minder lidt om den store labyrint på Egeskov Slot. Måske I kan slutte af med at se, hvem i familien, der er den hurtigste te-plukker med assistance fra specialisterne.

En af verdens største

Sri Lanka er verdens fjerde største te-producent. Tilbage i 1995 blev landet regnet for at være verdens største eksportør af te med cirka 23 procent af verdens totale eksport. I dag er Sri Lanka dog blevet overhalet af Kenya som verdens største eksportør.

Te-produktionen på Sri Lanka er blandt andet succesfuld på grund af klimaet i landets centrale højland. Her er kølig temperatur, høj fugtighed og tilstrækkeligt med regn med til at sikre gunstige betingelser for te-produktion.

Sri Lankas te-industri blev startet i 1867 af britiske James Taylor.

Kunne I tænke jer at smage på den berømte srilankanske te og opleve de smukke teplantager på en af vores rejser til Sri Lanka, så kan I få et uforpligtende tilbud på en rejse ved at sende en rejseforespørgsel. I kan også ringe til os på telefon 86 13 77 44.

Send rejseforespørgsel