Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
shutterstock_553212190.jpg

Besøg Troldmandens pyramide i Uxmal

Det første I får øje på, når I nærmer jer, er Troldmandens Pyramide, der tårner sig op over byen og skovens trækroner. Den ligner ikke noget andet, I har set i Mexico. Den er oval og er så stejl, så det nærmest ser ud som om, at trappen op til Regngudens Tempel går ret op i himlen. Trappen er stejl og trinene så smalle, at det ikke er tilrådeligt at forsøge at gå op på pyramidens top. Der er andre steder, hvor udsigten er mindst lige så fantastisk.

shutterstock_540918763.jpg

Næsten lige ved siden af ligger Cuadrángulo de las Monjas, en stor, firelænget bygning med 74 værelser og en gårdsplads i midten. Arkæologerne diskuterer fortsat funktionen af denne bygning. Fungerede den som et kongeligt universitet? Var det et militærakademi? Eller var det her byens kongefamilie boede? Uanset er det en fascinerende bygning. Så tag jer tid til at gå rundt og se på facadernes detaljerigdom.

Uxmal 05.jpg

Fortsæt forbi Juego de Pelota, der var mayaernes boldbane. Det var her de spillede pelota, som allerede dengang var et flere hundrede år gammelt spil forbundet med ritualer og myter. (læs mere om pelota). På den anden side af boldbanen fører trapper jer op til Skildpaddernes Tempel, der står nærmest intakt med en krans af skildpadder hele vejen rundt om gavlen. Mayaerne mente, at skildpadderne på jorden var forbundet til regnguden i himlen. Så derfor var dette et tempel, hvor mayaernes præster sammen med de hellige skildpadder kunne påkalde sig regnguden Chac, og bede ham om at lade regnen falde.
Ikke langt derfra ligger Palacio del Gobernador og Gran Pirámide. Førstnævnte er vel nok den smukkest dekorerede af områdets bygninger prydet med geometriske mønstre, gudeansigter og mytologiske dyr. Og hvis ikke det kan få jer til at udbryde WOW, så kommer det når I opdager udsigten til ruinbyen og troldmandens pyramide. Og så er der jo også lige Den Store Pyramide lige bag Palacio del Gobernador.

shutterstock_568458433 Uxmal.jpg

Hvis I ønsker at opleve Mexico, så er I altid velkommen til at sende os en rejseforespørgsel, så finder vi sammen den bedste rejse til jer.

Send rejseforespørgsel 

San Cristobal de las Casas - Et par lokale indianerkvinder får sig en sludder i nærheden af byens marked

18

dage
Det bedste af Mexico i bil
  • Guidet tur i Mexico City og Teotihuacan
  • I flodbåd blandt fugle og krokodiller i Sumidero Canyon
  • Mayaernes kongebyer Uxmal, Palenque og Chichen Itza
  • Højlandsindianere, landsbyliv og farverige markeder
  • Vandfald, underjordiske søer og smukke kolonitidsbyer
  • Badeferie på de hvide sandstrande i Playa del Carmen

Fra kr. 17.250

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn